AC/DC – Highway to Hell

Sick. Serieus. Ik wilde per se iets hebben van AC/DC. Natuurlijk een grote classic maar daar hebben ze er veel van. Ik ging even naar YouTube. Daar stonden concertregistraties op van enkele singles.
Onder andere ook ‘Whole Lotta Rosie’, ‘T.N.T.’ en dus ‘Highway To Hell’. Mijn god.
Het zijn opnames uit 2009 en het concert vond plaats in River Plate, Argentinië. NIET NORMAAL! Als je ziet hoe het veld losgaat, je bent serieus een eenling waarschijnlijk als je niet meespringt. Te gek!

De beleving van iedereen is niet te evenaren denk ik. Dan heb ik over beide kanten. Natuurlijk moeten we AC/DC niet vergeten hierin. Het begon allemaal met de broeders Young, Angus en Malcolm. Vervolgens wisselde de bezetting behoorlijk. Door een acute alcoholvergifteging overleed de leadzanger Bon Scott en werd daarna vervangen door Brian Johnson. Ze werden een van de grootste hardrock bands ter wereld en scoorden overal. Doordat drummer Phil Rudd stopte daalde hun populariteit wel enorm maar desondanks bleven ze een joekel van een band. Maar hij kwam na enkele jaren terug en brachten vervolgens ook nog wat albums uit.
De grootste verassing was dat begin dit jaar bekend werd gemaakt dat Brian Johnson leed aan ernstige gehoorschade waardoor hij ook niet meer zou mogen optreden. Het betekende bijna het einde van de tour maar hij werd daarna vervangen door Axl Rose, jawel de zanger van Guns ’n Roses!

Dit is muziek waar je gewoon echt helemaal los op kunt gaan, je hoofd volledig kunt legen en een hele dikke bekeuring kan krijgen als je in de auto zit. Gegarandeerd dat je het gaspedaal induwt!

Previous post The Cool Quest – Coastline
Next post Kaleo – Way Down We Go