Groove Garden Goes Miami Style

Afgelopen was het weer tijd voor Groove Garden; hét dance festival van Sittard. Het thema was Miami. Met een toffe guerilla aanpak werd er al gepromoot en je kon ook absoluut niet om het opvallende thema heen. De flamingo stond hierin centraal. Alhoewel… Uiteindelijk gaat het om de muziek en de sfeer op het festival!
Waar Groove Garden op de vrijdag al begon, was CamielMusic pas de zaterdag aanwezig. Toch maar eens checken wat er allemaal te horen en zien was. Hieronder een verslag!

Laten we maar met de deur in huis vallen: het weer was heerlijk! Niet te warm en daarbij een lekker zonnetje. Bij binnenkomst wordt je al verwelkomd met de dansbare deuntjes van de MamaCita en R&B stage. Drukte alom en een vibe waar je U tegen zegt. Een fijne binnenkomer dus! Even doorlopen en je hebt al meteen honger. Een klein foodtruck dorpje heeft zich daar gevestigd en het is moeilijk om zoiets lekkers te negeren terwijl je op de achtergrond al mainstage hoort.
Het woord is al gevallen: mainstage oftewel Ocean Drive. Toch wel de plek waar de grotere, bekendere namen staan en waar het meestal lekker druk is. Toch merk je dat het allemaal iets rustiger is dan normaal, zeker de zondag. Dat komt zeer zeker door een ander podium waar het beide dagen gezellig druk is en de sfeer gewoonweg super: Claydrum / Versuz. Mede doordat het in een soort arena vorm is gebouwd is het knusjes en dat is te merken.
Naast de arena ligt er een kerk. Een roze kerk. Een roze opgeblazen kerk. Dit is de silent disco van Poppodium Volt. Met een keuze uit twee verschillende kanalen is het voor ieder wat wils. Switchen kan je op ieder moment doen dus de kans is klein dat het gaat vervelen! Maar je kan ook de keus maken om naar Rave Atelier x Bandar te gaan. Een zeer knus podium gecreëerd door ‘eigen’ jongens. In een container staan de DJ’s te draaien en mede dankzij de bankstellen is de sfeer zeer ontspannen. De kans is wel groot dat dit ook kan gaan groeien! Dit doen ze overigens ook al door hun eigen feesten te organiseren.
De tent is altijd het domein voor de hardstyle. Scantraxx host het daar en natuurlijk gaat het los. Liefhebbers hebben hier de tijd van hun leven. De beats vliegen je om de oren en de ‘drop’ is meestal echt een heerlijke climax. Wat dat betreft kan je hier niet omheen, altijd even proeven!

Het maakt niet veel uit wie er op de R&B stage of Claydrum stonden, de sfeer was daar zoals gezegd al heel erg goed en ook de hele tijd behoorlijk druk. Het is anders voor mainstage. Daar staan toch meestal de ‘namen’. Op zaterdag is het wel de gehele tijd lekker gezellig en het wordt naarmate de dag vordert drukker. Denk aan namen zoals Erick E, Funkerman en de laatste twee namen waren Lucas & Steve en Bingo Players. Ze zorgden hoe dan ook voor een hele fijne sfeer op het veld. Zoals gezegd, lekker druk en het werd ook een feestje zoals iedereen daarop hoopte!
Op de zondag valt het juist op de de Ocean Drive een beetje wordt ‘genegeerd’. Ondanks dat er namen zoals Redondo of Ferreck Dawn op het podium staan, blijft het wat slapjes op het veld. Maar de meeste mensen hadden zin om juist bij de R&B stage en Versuz te staan. Er waren wel twee grote namen die mensen zeker hebben laten komen naar Groove Garden! Ondanks dat ie een half uurtje later was, bleef het stampvol op de R&B stage: Boef kwam! De rapper die in eerste instantie berucht was en nu beroemd door zijn grote hit ‘Habibi’ zorgde voor veel dansende mensen en dat het misschien wel te klein was daar! Een andere naam, of eigenlijk twee, waren Mental Theo & Charlie Lownoise. Jeugdsentiment voor velen en anders zijn de tracks van deze twee legendes hartstikke bekend bij iedereen! Daardoor staat het ook binnen een paar minuten lekker vol op main. Ze weten iedereen wel te amuseren. Hoe dan ook een geweldige afsluiter!

Het was een heerlijk weekendje. Fijne muziek, fijne mensen en heerlijk weer. Natuurlijk wel een beetje jammer dat het zondag iets rustiger leek/was dan de zaterdag maar al met al heeft iedereen zich zeker en vast super geamuseerd! Voor velen waarschijnlijk een begin van het festivalseizoen en Groove Garden is dan gewoon geslaagd met vlag en wimpel. Yesssss!

Previous post Nick Murphy – Your Time
Next post Triggerfinger – Flesh Tight