James Bay – Pink Lemonade

Onherkenbaar!

Ik heb een vermoeden dat ik James Bay niet echt hoef te introduceren. Is dit wel het geval? Dan zeg ik: ‘Let It Go’, ‘Hold Back The River’ en ‘Best Fake Smile’. Maar hoezo de titel, onherkenbaar? Nou, toen hij die eerste track uitbracht had hij een duidelijk uiterlijk: langere haren en altijd een hoed op. Nu kun je stellen dat dit echt helemaal niet meer is! Geen lange haren meer en de hoes is ook foetsie. Als ik niet meteen zijn stem zou herkennen, zou je bijna kunnen stellen dat het een nieuwe artiest is! Uiteraard niet het geval. Maar nadat hij al in een eerder stadium een nieuw nummer ‘Wild Love’ heeft uitgebracht, is het nu tijd voor deze knaller!

Niet alleen de track is goed maar ook de clip. Daar zegt meneer Bay het volgende over: “I was reminded of a time when I was a about four years old and I told my parents I’d had enough of living with them and would be leaving home. Obviously, I never went through with it. But the drama of filling a pillow case with my most essential toys, opening the backdoor and announcing to the kitchen that it was time for me to leave is what gave me the idea for the video. I adapted it to add the spaceship part because I thought it would look better than a pillow case. I wanted to do something that felt serious but silly at the same time.”
Dan naar het nummer, het is echt een knaller. Waar hij ook zeer zeker rustige track kan brengen, vind ik het meer uptempo/rock gedeelte het beste passen. Het is energiek, catchy en gewoon heel sterk uitgevoerd. Daarbij vallen er soms van die duidelijke stiltes die enorm slim passen. Misschien word het niet zo’n hit als de bovengenoemde nummers maar dit is voor mij wel een van de betere.

Enjoy!

Previous post Eelke Ankersmit – Midas In Reverse
Next post Steffen Morrison – Movin’ On