Pinkpop 2018: ‘the unknown names’.

De line-up van Pinkpop is bijna helemaal bekend. Moeten nog 3 namen bij komen maar dat maakt niet uit waarom dit rubriekje komt. Er wordt altijd genoeg gezegd en geschreven, ik ben er ook eentje van. Maar wie of wat zijn die onbekende namen? Zijn het wel onbekende namen? Wellicht voor velen wel en daarom zal ik er geregeld eentje uit pikken zodat we er niet meer onbekend meer mee zijn en wellicht een goede keus maken om juist die act te checken!

– Greta Van Fleet.

Eerlijk is eerlijk. Ik dacht meteen aan een singer songwriter waar ik het bestaan niet van wist. NIET DUS! Dit is een Amerikaanse rockband bestaande uit 4 leden: de broers Josh Kiszka, Jake Kiszka, Sam Kiszka en dan heb je ook nog Danny Wagner. Ze bestaan sinds 2012 en je moet echt denken aan typische hardrock a la Led Zeppelin of Wolfmother. Heerlijke riffs, dynamisch tot en met en hele vette hooks erin. Het zijn nog allemaal jonge broekies maar klinken alsof ze al jarenlang ervaring hebben opgedaan. Het is overigens niet alleen hardrock wat de klok slaat bij dit viertal. Ze draaien hun hand ook niet om voor bijvoorbeeld een stukje soul of pure folk muziek. Desondanks ligt hun hart weldegelijk bij de hardere kant. Dit is absoluut een aanrader en ze krijgen zeker weten iedereen mee.
Spelen op zondag 17 juni in de Brightlands Stage (tent).

– The Last Internationale.

Ik kende ze vaag maar heb wel zo’n vermoeden dat dit niet voor iedereen geldt. Officieel is dit een duo maar op het podium toch echt een trio: we hebben het dan over Delila Paz (zangeres) en Edgey Pires (gitarist). Uiteraard zitten er ook genoeg drums in maar wie dat nu op dit moment is, is me onduidelijk. Eigenlijk hoort Brad Wilk erbij maar of dat zo is… Ze zijn in ieder geval ontdekt door Tom Morello van Rage Against the Machine!
Dat hier genoeg muzikaliteit in zit, is wel heel erg duidelijk evenals dat er genoeg variatie bij hoort! Waar het enorm kan rocken en scheuren, zijn er ook tracks waar er meer pop & folk. Ook dát past bij ze. Denk in z’n geheel toch een beetje aan The Black Keys of Blood Red Shoes. Dat kan mij in ieder geval goed bekoren!
Spelen op vrijdag 15 juni in de Brightlands Stage (tent).

– Parov Stelar.

Dit was een naam die IK in ieder geval helemaal niet kende! Parov Stelar is een Oostenrijkse jongen, wiens echte naam Marcus Füreder is, die het voor elkaar krijgt om ouderwetse electroswing combineert met te gekke techno. Maar uiteraard komen ook stijlen zoals jazz, pop en house voorbij. Het is iemand die ook al heeft samengewerkt met grote namen zoals Lana del Rey, Lady Gaga en Bryan Ferry. Hij zit ook al heel wat jaren in het vak, vanaf 1998 zorgt hij voor die unieke mix. ‘The Burning Spider’ wordt zijn nieuwste album en live is dit naar het schijnt helemaal een spektakel! Overigens is het wel een bezig bijtje als je naar zijn discografie kijkt… Ongelooflijk wat hij heeft gepresteerd in al die jaren!
Spelen op zaterdag 16 juni in de North Stage (vroegere 3FM).

– Michelle David & The Gospel Sessions.

Hiphop en pop zijn absoluut in de meerderheid op deze editie van Pinkpop. Zeker zit er ook wat rock bij maar het voert niet de boventoon. Maar wat is dit dan? Michelle David & The Gospel Sessions is geen van deze 3, de naam zegt eigenlijk al genoeg. Vanuit Amerika gekomen om de gospel, soul en rhythm & blues een frisse wind te geven. Het is liefde voor de muziek. Samen met Paul Willemsen en Onno Smit (o.a. Beans & Fatback, Lefties Soul Connection) zorgen ze voor een magistrale vertolking van de door hen zo gewaardeerde en fijne sound. Met de power in haar stem en geweldige muzikanten om haar heen, is het een uitstapje waar iedereen wel van moet houden. Denk out of the box, geniet, ontspan. Dansen mag! Locatie is wel een beetje vreemd….
Spelen op zondag 17 juni in de North Stage (vroegere 3FM).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *