SixSuperSaturdaySongs

SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Mazey Haze
Nou, de eerste keer iets beluisteren en meteen een heerlijke vibe ervan krijgen. Chapeau Mazey Haze! Mazey Haze is Nadine Appeldoorn en ze staat eigenlijk nu synoniem voor indie-pop. De songs worden eigenlijk allemaal gemaakt op haar eigen kamer; waar ze zich het veiligst voelt en alles kan uitwerken. Vandaar ook deze nieuwste single ‘I Feel Like A Child’. Het is een opmaat naar meer; veel meer! Allereerst spelen op ESNS en vervolgens in april niet alleen een tour langs vijf podia maar ook op 7 april haar nieuwste EP ‘Back to the Start’ droppen.

De Toegift
We hebben ze al een hele lange poos op de radar (mede dankzij hun label Snowstar Records). Hebben een zeer fijne Popronde tour gehad en bleven strooien met nieuwe muziek. Extra mooi om dan nu te kunnen vieren dat ze op 27 januari hun self titled debuut album zullen uitbrengen. Daarop staat ook deze nieuwe ‘Licht Als Stof’. Deze gaat over het laten leiden tot nostalgie en het diepe verlangen om voor even op te gaan in het complete niets. Dat is natuurlijk ontzettend herkenbaar voor iedereen, in welke levensfase je ook zit. Typische sound, puur zoals De Toegift is!

Sticks, Zwangere Guy, Winne
Het is niet de eerste keer dat de crème de la crème van de Nederlandse hiphop scene samenwerkt met de top van ons buurland. Sticks is natuurlijk de naam en Zwangere Guy de ander. Maar er is zelfs nóg meer power bijgekomen want Winne mag natuurlijk never nooit worden onderschat. De onderlinge stijlen hoor je terug en samen is het zonder meer één geheel. De slimmigheden die je van Sticks hoort in de teksten, de klasse van Zwangere Guy en elegantie bij Winne maakt het wel een unieke track. Of er meer op de plank ligt is onbekend maar klagen zullen we niet…!

Sophie van Hasselt
Toen Sophie van Hasselt op de radar kwam door het nummer ‘Burning Bodies’ was het wel duidelijk: dit is een blijvertje. Correct! Haar EP ‘Eat My Brain’ was verdomde goed en onder andere daardoor kon ze meedraaien op de Popronde carrousel. Stilzitten? Nee nee. Nu dropt ze namelijk ‘Watering My Plants’, een nieuwe EP. Daar halen we lekker ‘Why Care’ van af; een lekkere song die wel precies laat horen hoe Sophie eigenlijk wel klinkt in totaliteit. Catchy, eigenzinnig en vol indie en pop componenten. Wedden dat ie best blijft hangen als je ‘m 1x hebt gehoord?

Muylike
Ondanks dat het nu qua weer behoorlijk minder begint te worden (lees: vroeg donker, regen, koud…) hebben we gelukkig dan wel nog Muylike! Het geesteskindje van Stijn Post. Soms heeft muziek ietsjes langer nodig om te landen of moet je het eens live zien. Nou, dát kon de afgelopen maanden met de Popronde en daar heeft de band absoluut lekker veel indruk gemaakt met die fijne catchy songs. Vol indie, pop, energie én oprechte uitstraling. ‘There’s Someone Else’ is misschien niet het leukste onderwerp maar door de omlijsting krijg je juist wél goede vibes.

DIRK.
Wat is het toch altijd fijn om zo’n sterke formaties uit België te mogen beluisteren. DIRK. is zo’n band die net als SONS en Ramkot een graag gehoorde gast is. Niet alleen hier maar natuurlijk door heel het land. Onlangs dropten ze ‘Idiot Paradise’, de eerste track van hun gelijknamige album wat op 3 maart zal uitkomen maar nu is ‘Half-Life’ daar. Herkenbaar voor iedereen: ‘het besef dat je eigenlijk, eens je de dertig nadert, de helft van je (sociale) leven gespendeerd hebt aan dingen waar je eigenlijk geen zin in had.‘ Een mix van indie, postpunk maar ook lekker aanstekelijk!

Previous post Taipei Houston – Hypocrite
Next post Black Box Revelation – Losing a Friend