SixSuperSaturdaySongs

SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Ioana Iorgu
Is het een vorm van bevooroordeeld zijn? Of is het gewoon een teken dat de muziek gewoon iedere keer kneiter goed is? Hoe dan ook, Ioana Iorgu verdient wederom een spot hier! Deze wereldburger uit Groningen dropt wederom een track die je eigenlijk laat snakken naar adem. ‘Painkillers’ is wederom VUIG! Lekker donker, intrigerend, hard. Het is in ieder geval mooi dat we in september het album ‘Mean Time’ zullen verwachten én dat er hoogstwaarschijnlijk vantevoren nog meer muziek zal komen. Want eerlijk, wie wilt dit nou niet?!

LAVALU
LAVALU is geen nieuwe naam maar mag wel nog meer in de spotlights komen. Mooi dat dus het 3e album nét uit is en samen met de voorgangers een trilogie afsluit. Het heeft een duidelijk onderwerp: ‘Het omarmen van teleurstellingen: De vrouwelijke toon is heel lang onthouden.‘ Het album is zelf-geproduceerd en opgenomen in haar eigen huis. Marielle Woltring, haar echte naam, laat een heel fijne mix horen van popmuziek met daarbij klassieke elementen. Je kunt niet ontkennen dat je wilt blijven luisteren als je de openingstrack hoort, in vervoering.

The Anaesthetics
Een langlopend project kun je het wel noemen: het uitbrengen van een debuutalbum. MAAR die komt eraan! Dit viertal komende uit Horst aan de Maas, bestaande uit Stijn Vullings, Koen Huijs, Des Spreeuwenberg & Sam Duijf bestaan al sinds 2010 en hebben ondanks wat toffe shows die laatste stap nét niet gezet. Met het album ‘1080’ wat eraan komt én deze nieuwe single lijken ze dan toch daadwerkelijk door te pakken. Ze schreven 100 tracks en komen 10 op dit album terecht. Keuzes… Een eigentijdse New Wave sound die interessant blijft klinken.

INDIGO
Ze bouwen gestaag verder, ze zetten stap voor stap. Dit vierkoppige gezelschap uit Nijmegen zal op 13 mei hun tweede EP uitbrengen, ‘Meet Me At Dusk’ en daar droppen ze nu hun 3e single van: ‘Moons’. Zonder meer een track die de aandacht verdient vanwege twee facetten: het steekt muzikaal ontzettend goed in elkaar, heeft sterke solo’s én de achtergrond: het proberen te vergeten van alle shit in de wereld. Het werd geschreven in de eerste lockdown maar eigenlijk geldt het nog steeds als je kijkt in welke situatie we nu zitten…

Joy Killed The Duke
Of het door de bandnaam komt of dat het de muziek alleen is. Of wellicht de combinatie.. Maar feit is wel dat Joy Killed The Duke altijd wel een belletje doet rinkelen. In 2020 dropten ze hun EP en vervolgens hebben ze lekker gewerkt om weer nieuwe muziek te maken. ‘Alone Time’ is daarvan het eerste voorbeeld. Krachtig vanaf het eerste moment, knalt alle kanten op en het tussenstuk heeft soort van Ierse vibes en blijkt uiteindelijk een opmaat naar een fantastisch eind. Naar het schijnt de eerste van drie tracks die gaan komen. Kom maar op hoor!

Chris Egbers
Nou, weer een naam die debuteert! Een singer-songwriter uit Enschede met folk invloeden. Het belang van zijn tracks: het hebben van een kop + staart én zorgen een brug slaan tussen mensen die elkaar anders misschien liever uit de weg zouden gaan: contact en nuance stimuleren! Zijn nieuwste single ‘Back In The Light’ heeft dit ook. Op social media zijn het (bijna) alleen maar de highlights in het leven terwijl dit natuurlijk in realiteit niet altijd zo kan zijn, het minder rooskleurig is. Dat Bertolf bij inspiratiebronnen staat is te horen, begrijpen & voelen.

Previous post AKA Block – Nothing I Could Do
Next post blackwave. – good day