Sunday Kids – Being Free

Sunday Kids (1)-001 (Mobile)

De band Sunday Kids volg ik al een tijdje. Hoe dat komt? Door de Popronde! Vorig jaar hebben ze met vele andere bands door Nederland getourd met de Popronde. Ook in Sittard hebben ze gestaan en hebben ze me volledig overtuigd. Naderhand heb ik ook een interview met de mannen gehad (lees het HIER) en hebben ze ook met veel plezier hun ULTIMATE Song gestuurd. Ik kan louter met lof over ze praten, heel attent!

Waarvan zouden jullie ze kennen?? Check de Grolsch reclame maar eens over Kornuit, daar zit het nummer Along The Way in. Heerlijk! (Dan heb ik het over het nummer, uiteraard!)
Nu zijn ze terug met iets nieuws! En eerlijk als ik altijd ben, ik moest het wel twee tot drie keer horen voordat het kwartje viel. Wellicht was ik te gefocust op het oude nummer en moest ik wennen. Het is wat donkerder, zeker de stem van Folkert is soms wel heel erg laag en diepzinnig. Maar als het refrein er weer is, herken ik de mannen volledig en zit ik er heerlijk in.
Het is gewoon duidelijke, goed klinkende rock met een vleugje psychedelisch erbij. Ook hoor ik op enkele stukken Stones invloeden, gedurfd maar hier past het precies!

16 oktober zal hun album uitkomen genaamd Sweet One. Ik ben erg benieuwd en ga snel het album al even pre-orderen. Ook enthousiast geworden? Dan ga maar snel eerst even luisteren naar dit nummer: zoals gezegd, als ie valt: valt ie hard!!!

Previous post Magnus ft. Tim Vanhamel – Puppy
Next post Oddisee – That’s Love